top of page

Работно време: Всеки ден 07:30 - 21:00

  • Facebook
  • Instagram

Защо серумът за лице е ключов в грижата за кожата?

Серумите са съществена част от всяка ефективна рутинна грижа за кожата, осигурявайки й висока концентрация на активни съставки. Погледнете се в огледалото: Ако кожата ви може да се нуждае от малко свежест, време е да обмислите добавянето на серум в ежедневната грижа.

 

Серумите за лице са пренебрегван продукт,  но носят куп ползи за кожата и често се оказват една от най-важните, но резултатни стъпки във вашата рутина за красота.

Но с цялото разнообразие на пазара, как да изберете най-добрия за вашата кожа серум?

Ето нашите съвети.

Серумът за лице е лек  продукт за грижа за кожата, който съдържа по-висока концентрация на активни съставки (като хиалуронова киселина, гликолова киселина и витамин С), в сравнение с типичните  овлажнители за лице. Известни със своята ефективност, серумите за лице често се използват за редуциране на специфични кожни проблеми като бръчки, акне, суха и повяхнала кожа. Те са предназначени да освежават, хидратират и осигуряват различни ползи, в зависимост от вида серум, който използвате. Серумът за кожа може да се намери в различни формули, включително гелове и масла - някои дори може да имат водна консистенция.

 

Как да използвате серум за лице

След като почистите и тонизирате кожата си, я оставите да изсъхне, след което нанесете две до три капки серум върху лицето и шията. С върховете на пръстите си деликатно масажирайте. След като серумът изсъхне, нанесете овлажнителя и всички други продукти за грижа за кожата, които използвате ежедневно.

Серумът за лице трябва да се нанесе върху цялото лице и шия, тъй като тази област също се нуждае от влага.

Серумът крем или овлажнител е?  Серумите не са нито едно от двете! Серумите за лице осигуряват овлажняващи съставки, но те не трябва да се считат за вашия основен овлажнител, особено за хората със суха кожа. Ако имате естествено мазна кожа, потенциално бихте могли да използвате хидратиращ серум за лице самостоятелно. Серумите са по-леки от овлажнителите и попиват в кожата по-бързо, което ги прави идеални за наслояване, но все пак трябва да нанесете овлажнител върху серума, за да помогнете за подхранването на най-външните слоеве на кожата.



 

Въпреки че някои серуми може да работят добре за определен тип кожа, някои формули може да не са най-добрият избор за друг тип кожа. Ключовите съставки са много важни, когато става въпрос за избор на правилния серум. Витамин С и хиалуроновата киселина са две популярни серумни съставки, но ще намерите комбинация и от други хидратанти и антиоксиданти.

 

Серуми, обогатени с витамин С

Известно е, че витамин С, който също се нарича L-аскорбинова киселина, е мощен фактор за грижа за кожата. Това е добре познат антиоксидант, който помага за защитата на повърхността на кожата от свободните радикали, които се генерират от агресори на околната среда като замърсяване и излагане на слънце.

Серуми, обогатени с хиалуронова киселина

Серумите с хиалуронова киселина са идеални за хора със суха кожа. Хиалуроновата киселина, известна още като натриев хиалуронат, е молекула, която може да задържи 1000 пъти теглото си във вода. Те са чудесен вариант за справяне с видимите признаци на стареене, тъй като липсата на влага може да увеличи появата на  фини линии и бръчки .

 

Серуми против стареене

Серумите против стареене помагат за подобряване на външния вид на признаците на стареене и увеличават ключовите признаци на младостта, като блясък, тонус, еластичност и стегнатост.

 

 Серум за очи

Серумът за очи може да осигури видими ползи специално за зоната на околоочния контур, а някои формули помагат за видимо премахване на подпухналостта и минимизиране на появата на фини линии и бръчки.

Няма правила за това колко серуми за лице можете да добавите към ежедневната си рутина за красота и можете да комбинирате две или повече формули, за да получите резултатите, които търсите.

 

6 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page